Asistența partenerilor de dezvoltare


Ca parte a angajamentului continuu al Statelor Unite ale Americii față de poporul Moldovei, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) va oferi 1,2 milioane Dolari SUA, cu scopul de a contribui la combaterea pandemiei COVID-19 în țară.

Aceste mijloace vor fi utilizate pentru pregătirea laboratoarelor, vor accelera identificarea și monitorizarea cazurilor de îmbolnăvire, vor fortifica capacitatea tehnica a specialiștilor de a răspunde provocării și a spori comunicarea despre riscurile existente.

Sprijinul pentru combaterea COVID-19 face parte din asistența totală de peste un miliard de dolari, acordată Moldovei în ultimii 20 de ani.

 Mai multe informații: https://bit.ly/2xxGSnC


Ca parte a răspunsului său global la pandemia de coronavirus, Comisia Europeană este alături de țările Parteneriatului Estic și a realocat 140 milioane EURO pentru cele mai imediate nevoi, inclusiv pentru Republica Moldova. În plus, Comisia va redirecționa și utilizarea instrumentelor existente în valoare de până la 700 milioane EURO în toată regiunea pentru a contribui la atenuarea impactului socioeconomic al crizei provocate de coronavirus.

Astfel, va sprijini sistemele de sănătate și persoanele cele mai afectate de criză. Mai multe informații: https://europa.eu/!RW39Jg


Fundația Soros-Moldova alocă de urgență o primă tranșă de 100 de mii de dolari pentru susținerea Republicii Moldova în combaterea răspândirii coronavirusului de tip nou (COVID-19). Banii vor fi redirecționați, în primul rând, celor care au nevoie stringentă de ajutor: medicilor, asistenților sociali, polițiștilor și tuturor celor care sunt în dificultate în această perioadă.

Mai multe informații: http://www.soros.md/event/2020-03-27

 

 

 

 

 


Uniunea Europeană oferă un sprijin solid Republicii Moldova în lupta cu noul coronavirus și diminuarea efectelor crizei provocate de epidemie. În total, UE va aloca pentru Moldova 87 MILIOANE DE EURO în formă de granturi din proiecte existente și viitoare, care vor contribui la depășirea impactului socio-economic. Asta pe lângă cele 200 MILIOANE DE EURO deja disponibile, ca împrumut și granturi, pentru IMM-uri, ajutându-le la creștere, și la cele 500 MILIOANE DE EURO puse la dispoziția companiilor în formă de garanții de împrumut prin EU4Business.
Mai multe informații: https://bit.ly/2VOSQS5 


Uniunea Europeană oferă un sprijin RepublicII Moldova în sumă de 100 de milioane de euro, care vor fi puse la dispoziția țării noastre sub formă de împrumuturi în condiții foarte avantajoase. Alături de sprijinul FMI, acest pachet de asistență va contribui la acoperirea nevoilor imediate și urgente de finanțare, la îmbunătățirea stabilității macroeconomice și la crearea spațiului care să permită alocarea resurselor pentru protejarea cetățenilor și atenuarea consecințelor socio-economice ale crizei provocate de coronavirus. 

Mai multe informații: https://bit.ly/2VOSQS5